Info1 - Noi Massage

Gå til indhold

Hoved menu

Info1

Massage info

   

Historie Nuad Thai (Traditionelle Thai Massage)
Nuad Thai er Traditionel Thai massage, en unik form for kropspleje, som omfatter Hatha Yoga, Akupressur og Reflexologi, der har rødder 2500 år tilbage i tiden. Oprindelsen til Thai-massage kan spores tilbage til grundlæggeren af en praksis (kendt som "Far Doctor"), Shivaga Komarpaj, en læge, ven og samtidig med Buddha. De gamle medicinske tekster blev indhugget i sten i forsøg på at bevare traditionen med Thai massage for eftertiden; disse stenskrifter sidder stadig inden for murene af Wat Po templet i Bangkok. I Thailand, er der en stor del af befolkningen på landet, som udfører hårdt fysisk arbejde hele dagen. Deres muskler bliver stramme og ømme, så de underviser deres børn i de massagefærdigheder, der er gået i arv fra deres forældre. På denne måde er Thai massage nedarvet som en mundtlig tradition. Massage har en unik stil i hvert enkelt område i Thailand.

Den thailandske metode
Nuad Thai blander stilarter fra asiatiske naboer overleveret gennem generationer. I modsætning til scooping og islæt af vestlig massage, benytter Thai-metoden punktpres, muskel strækning og komprimering, der er udfærdiget i en rytmisk bevægelse. I Thai massage er det ikke bare hænderne, der bruges til at bortlede spændinger fra patientens krop, men også terapeutens fødder, underarme, knæ og albuer. Thai massage kan bevæge sig dybere ind i kroppens funktioner. Den kan løsne op for de dybere muskelspændinger, forøge mobilitet, nerve og muskel funktioner.

Holistisk fordelene ved Nuad Thai
• Letter afslapning
• Øger bevidstheden
• Frigør blokeringer i energistrømmene.
• Styrker nervesystemet
• Lindrer smerter og muskelspændinger
• Øger evnen til at absorbere ernæring
• Styrker og fornyer kroppen
• Forbedrer cirkulation af blod og lymfe
• Øger fleksibiliteten (passiv yoga-stillinger)
• Giver en generel følelse af velvære og bistår med at afbalancere krop og sjæl.
• Forbedrer fjernelse af affald og rester fra fysiske, psykiske og følelsesmæssige belastninger.

Hvorfor har vores krop brug for blodcirkulationen?
Når vi taler om blod.
Du kan gå, løbe eller foretage dine favoritaktiviteter til dagligt på grund af mulighederne i din krop. Du kan spise, se, smile, stå, sidde, tænke o.s.v. fordi nerverne får systemerne i din krop til at reagere på en bestemt måde. Din krop kan gøre alle disse ting, så længe du forsyner dine muskler, nerver, knogler og andre organer med gode næringsstoffer til at holde dem stærke, fungere godt og sundt. Næringsstofferne er i dit blod. Blod er afgørende for et godt helbred, fordi kroppen er afhængig af en stabil forsyning af brændstof og ilt til at nå ud til sine milliarder af celler. Uden blod, kan vore organer ikke få den ilt og de næringsstoffer, de behøver for at overleve, du kunne ikke holde varmen eller køle ned, så du kan bekæmpe infektioner, og du kan ikke slippe af med dine egne affaldsprodukter. Uden nok blod, ville du svækkes og dø. Hjertet pumper blodet gennem arterier, kapillærer og vener for at tilføre ilt og næringsstoffer til enhver celle i kroppen. Blodet transporterer også kuldioxid og andre affaldsstoffer til lungerne, nyrerne, og fordøjelsessystemet, hvorfra de fjernes fra kroppen.

Blod og massage
Blod er altså meget vigtigt for din krop. Forestil dig, hvis blodet ikke strømmer frit gennem kroppen. Din krop kunne ikke håndtere bakterielle og virale infektioner og andre komplikationer ville følge. Toksiner ville opbygges i dine muskler og føre til muskelsmerter og andre skadelige virkninger ville finde sted i din krop på grund af dårlig blodcirkulation. Årsagen bag følelsesløse, trætte muskler og svimmelhed, kan være forkert kropsholdning, som fører til at tilstrækkeligt blod ikke når frem til bestemte områder af kroppen. Hvordan kan du sørge for tilstrækkelig blodgennemstrømning? Du kan starte med at tage vare på dig selv ved at spise sundt, udøve 30 minutters motion om dagen og 1 time 3 gange om ugen. Du kan også hjælpe dig selv gennem regelmæssig massage.

Thai Massage & blodcirkulationen
Ideen med at blokere energi linjer - et begreb i thai-massage virker bedst for at fremme blodcirkulationen og stimulere de indre organer. De fleste af mine klienter rapporterer, at de følte blodet cirkulere bedre i hele kroppen og følte sig varme og raske. Derudover er teknikkerne med bevægelighed og udspænding i thai massage, medhjælpende til at øge deres fleksibilitet.

Hvordan forbedrer man sin sundhed uden at det koster noget?
Den bedste og billigste måde at forøge sin blodcirkulation på er til at træne. Når du træner slår dit hjerte hurtigere, så det kan pumpe mere blod til hele din krop. Men hvis du oplever muskelsmerter, der stammer fra forkert kropsholdning, kan thailandsk terapeutisk teknik hjælpe med at reducere dine smerter. Thai massage vs. ”Work-out”: Hvis du ikke er i stand til at dyrke dette, kunne thai-massage med fordel erstatte det.


Tilbage til indhold | Retur til hoved menu